WEDNESDAY

23rd Aug 2017

GET MY HOROSCOPE

app
Download
穿上華麗浴衣・精心打扮女子聚會 (1) 「小粋」
13.07.2017

同平時玩開嘅好朋友一齊渡過特別嘅一日

穿上華麗浴衣精心打扮女子聚會

單係穿上浴衣,就可以令行路方法、表情都變得更溫文,真係好不可思議。

 

浴衣美人之下町散步

着上浴衣嘅日子就踏出一步,試下去同平時唔一樣嘅下町行下啦。

 

「小粋」

揀俾人古風印象嘅紺藍色,就可以自然散發出成熟嘅一面。


 

(左・杏理)紺藍色大底色配大百合花,做出成熟艷麗造型

俾人凜然印象嘅百合花做出成熟氣氛。藤編手袋同腰帶都揀粉紅色添上甜美,做出女人味得到好平衡。打斜綁嘅深粉紅色腰帶仲可以不經意地做成重點。

浴衣/新装大橋 (撫松庵)

腰帶・藤編手袋 (同是r u)・腰帶上飾帶・木屐 (同是撫松庵)/MARUI

髮飾 (三件套裝)/furifu 澀谷MARUI

 

(中・友菜)一着上就任何人都可以變得更成熟可愛嘅紺藍底色配粉紅色芍藥花圖案

除咗芍藥花仲有繡球花同蝴蝶圖案,一件好熱鬧嘅浴衣。腰帶同藤編手袋都統一成粉紅色,令全身更加統一就啱喇。無論男女都可以俾到好印象嘅紺藍色×粉紅色配色,做出受歡迎浴衣穿搭。

浴衣・藤編手袋 (同是r u)・腰帶 (撫松庵)・腰帶上飾帶 (r u×嵐山よしむら)/MARUI

木屐/新装大橋 (撫松庵)

髮飾/furifu 澀谷MARUI

 

(右・優華)大大朵白色花朵就添上夏天嘅黃色做點綴

白色花朵夠哂搶眼,而雙面兩用嘅腰帶一摺就可以露出白色×黃色兩面。做出有立體感嘅特別這型。木屐同藤編手袋等小物都統一為白色同黃色,盡量減少顏色嘅數量,令全身顯得更俐落。

浴衣 (SOUSOU)・腰帶・藤編手袋 (同是r u)・木屐 (撫松庵)/MARUI

髮飾/furifu 澀谷MARUI


Load more