MONDAY

16th Jul 2018

GET MY HOROSCOPE

app
Download
將「大流行運動Logo」襯得更可愛的方法 (4) 可愛守則 03 04
11.07.2018

\唔想着到成個小朋友咁就要學識穿搭技巧!/

將「大流行運動Logo」襯得更可愛的方法

今季其中一個潮流就係運動Logo舖頭見唔少,但就好怕太小朋友又或者好似去參加運動學會咁,意外地好難襯得好睇!想知點先可以襯得可愛襯得時尚就要跟我學!

 

根據四大風格!將運動Logo襯得更可愛守則!

Logo嘅不同大細同Tee嘅不同顏色分別都有不同襯法。今次就根據四種不同風格,教大家大大都學得到嘅穿搭守則!

 

03:細細個Logo×色彩底色襯吊帶褲背心裙表演出成熟從容一面

用吊帶褲嘅吊帶令Logo更加突出!可以中和返上衣嘅存在感,做出醒目氛圍一石二鳥♪

 

整齊恤衫×黑色吊帶褲襯出乖學生Look

 

甜美嘅野餐格紋恤衫襯埋黑色令全身更有重點就喇。

No sleeves shirt/FRED PERRY SHOP 東京

All-in-one/Right-on (BACK NUMBER)

Beret/Ray BEAMS 原宿 (Ray BEAMS)

Bag/Jewelna Rose TOKYU PLAZA 表参道原宿店

 

04:細細粒Logo×黑白色系襯深色下裝更有型

因為Logo同顏色都好低調,哂運動Logo穿搭初學者。統一全身色系,就可以更加突出Logo有型一面!

 

經典Polo恤揀深藍色就更加高貴

低調嘅胸口徽章好有存在感。襯牛仔窄身裙同運動鞋調整下半身嘅平衡。

Polo shirt/Goldwin Customer Service Centre (ellesse HERITAGE)

Skirt/WEGO

Earrings/ABISTE

Sneakers/VANS JAPAN (VANS)

 

Model/鈴木友菜 岡本杏理 渡邊理佐 Photo/峠雄三 Hair & Makeup/KITA(Nord)  Stylist/前田涼子 Text/菊池美里

Load more