WEDNESDAY

23rd Aug 2017

GET MY HOROSCOPE

app
Download
秋天需要顯色度高嘅唇妝!KATE Color Highvision Rouge
04.08.2017


一搽就可以展現唇膏原本顏色!
買唇膏時都會擔心到底搽上嘴嘅顏色同就咁睇落嘅唇膏色唔一樣,買左唇膏都會好失望。日本KATE最近就推出左一支顯色度超高嘅唇膏「Color highvision rouge」,真係可以搽一層就呈現返同唇膏一樣嘅色,咁就可以放心揀一支色彩鮮明嘅實色唇膏啦。



呢支唇膏就以高顯色度為賣點,除左搽一層就顯色之外,仲可以完全遮蓋到嘴唇原來嘅顏色,就算係唇色較深嘅朋友都唔怕唇膏唔上色。而鮮艷嘅顏色就最適合影相補妝時用,實色唇膏上鏡個人都精神啲,又能突出整體妝容。



呢支唇膏就用左能夠突顯唇色嘅霧面質感,配合左多種保濕油成份,質感幼滑唔會過份乾燥同卡唇紋。係手上只搽左一層,已經可見發色度非常高。



10隻色嘅唇膏就分左5個色系,深色淺色搽上嘴都好鮮明好實色架。連比較淺嘅粉紅色系都可以於嘴唇上呈現返唇膏顏色,值得一讚!

粉紅色系 (PK-1, PK-2)

玫瑰色系(RS-1, RS-2)

紅色系(RD-1, RD-2, RD-3)

橙色系(OR-1,OR-2)

褐色系(BE-1)



呢一系列顯色度超高嘅唇膏,雖然水潤感唔太多,但完全滿足到需要一支實色但又唔卡唇紋唇膏嘅朋友!特別推薦紅色系同粉紅色系,一支唇膏就能令妝容成為全場焦點。

KATE Color High vision Rouge 全10色 (Kanebo Cosmetics)
價錢:各1,200日圓(編輯部調查)
日期:日本2017年8月1日發售 

KATE

Load more